изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 00:53 EEST
УЧИТЕЛ ГОНИ ОТ ЧАС УЧЕНИК ЗАРАДИ ДОМАШНО | 14 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УЧИТЕЛ ГОНИ ОТ ЧАС УЧЕНИК ЗАРАДИ ДОМАШНО
Автор: Anonymous да 2008-10-29 @ 09:47 EET

аз съм ученичка от първия випуск на г-н Коновски в СОУ "П. Р. Славейков". Бяхме първият му клас и като наш класен ръководител и до днес му се възхищаваме и като го срещнем се отнасяме с него с голямо уважение. Той е човек с много висок интелектуален потенциал. Изключително добър литератор и до днес сме не негови ученици, а негови приятели. Аз съм юрист и не като такъв изразявам мнение, че според неписаните закони /тъй като писаните са с много и противоречиви тълкувания/, учителя следва да се почита. В никакъв случай не оправдавам думите  на един младеж /сигурно високо интелигентен, но със самочувствие което много ще му пречи в живота/, да обижда с такъв арогантен език учителя, който и да е той. Държавата ни постави учителите в много унизително положение. Борейки се със всички несгоди -лични, професионални и житейски, учителите са натоварени и с огромното бреме да изграждат у децата ни морални ценности /освен да преподават учебния материал/. Родителите , обаче нито с личния си пример, нито с начина си на общуване не допринасят с нищо в помощ на това, което учителя се опитва да изгради у децата им. Те-родителите, обаче стават много дейни и заинтересовани, когато разберат, че учителя  се е обърнал остро или е изгонил детето им.

Не считам, че в момента директорите на училища, инспекторати и т.н. следва да стоят в неутрална позиция, а следва да защитят учителя, защото те също са или са били учители, а и никой не знае докога ще останат само администратори.

Господин Коновски, ние - Вашите ученици от първия ви випуск /на който бяхте класен ръководител/ в СОУ "П.Р. Славейков" сме с Вас. Уважаваме Ви дълбоко и ви пожелаваме да сте още много дълго жив и здрав.

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди