изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 09:02 EEST
ЯДРЕНАТА "ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЯДРЕНАТА "ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ"
Автор: Anonymous да 2009-06-01 @ 14:53 EEST
Управляващата мафия в България усеща, че мимикрията вече не помага за спасяване от надигащия се народен гняв. В какъвто и цвят да се боядиса, народът веднага и безпогрешно я разпознава.
В началото на прехода хората разбираха, че са били излъгани едва след изборите, които мафията печелеше чрез някое от многото си лица - БСП, СДС, НДСВ, ДПС, но нещата се промениха.
Народът придоби опит и вече усеща фалша още в зародиш, както е в случаите с “Атака” на Волен Сидеров, ГЕРБ на Бойко Борисов, ЕНП на Мария Капон, РЗС на Яне Янев и много други.
Нещо  повече,  въпреки  огромните  усилия  и  средства,  които  хвърля  мафията  за  да  му  попречи,  народът  успя  да  се  организира  в  свое  политическо  движение                                   "ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" /www.ideyazabulgaria.org/.
Движението е отворено както за живеещите в България, така и за огромната българска емиграция.
Движението за реална демокрация “Идея за България” е първата лястовица, предвестник на възраждащото се гражданско общество в България. Някой може ли да си представи как без вестник, без радио, без телевизия, без финанси, движението само за последните две години надхвърли десет хиляди членове. “Идея за България” се разпространява между хората със скоростта на верижна реакция. Затова треска тресе олигарсите стоящи зад Първанов и Станишев. Колкото по-бързо расте популярността на движението, толкова по-бързо се приближават те към затворническите решетки.
Главните цели на движението - справедливост и народовластие, наистина имат притегателна сила и обединяващ характер. “Идея за България” също така отчита, че при наличието на организирана престъпност в България тези цели са непостижими и затова в програмата си като непосредствена задача от първостепенно значение то е заложило ликвидиране на организираната престъпност.
Но не тази организирана престъпност с която се борят Георги Първанов, Сергей Станишев и Борис Велчев. Движенито възнамерява да потърси отговорност от тези, които след 1989г. си позволиха да откраднат държавата България заедно с населението. Това е организираната престъпност, която държи в момента всички власти в България и която назначава президентите, министрите, депутатите, главните прокурори, върховните съдии.
Затова главният прокурор Борис Велчев се прави, че не е чувал, а министър-председателят Сергей Станишев и дума не обелва за нея в книжлето “Защото сме социалисти”.
Затова тази тема е табу и при "ловните" излети на президента Георги Първанов. Позитивните послания, които движение “Идея за България” отправя към големи социални групи от българския народ допринасят за обединителното му въздействие и му придават характер на общонародно движение.
В него влизат работници и служители от държавни и частни фирми, пенсионери, собственици на фирми, земеделци, животновъди, лекари, юристи, икономисти, журналисти, архитекти, инженери, университетски и училищни преподаватели, но с най-голяма радост са посрещани тук учениците и студентите – бъдещето на нацията. За съжаление все още само в интернет сайта на движение “Идея за България” обикновеният българин може да усети духа на западноевропейската демокрация.
И макар, че тук не се крият противоречията и проблемите на западните държави, човек има възможност да придобие реална представа за обществено-политическите, социално-икономическите и културните им достижения.
Западноевропейските емигранти от “Идея за България” са своеобразен и засега единствен мост на България към Западна Европа. /разпространи нататък/ 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди