изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:35 EEST
Танов потвърди автентичността на някои разговори    
Новини   Ваньо Танов потвърди автентичността на някои от оповестените разговори пред парламентарната комисия за вътрешен ред и сигурност. Комисията от своя стана потвърди съществуването на разговорите, изнесени в медиите. Става дума за разговорите между директора на Агенция “Митници“ Ваньо Танов и неговия заместник, както и финансовия министър Симеон Дянков, с изключение на записа на депутата от ГЕРБ Менда Стоянова.

Три часа изслушва генерал Танов Вътрешната комисия, предаде БНР. На излизане той заяви, че е казал всичко, което е истина, и ще подаде жалба в прокуратурата за дискриминация от страна на МВР срещу неговия син. На въпрос кой има зъб на Танов, той отговори, че е разбил интересите на много фирми и малко са тези, които му нямат зъб.

 Членът на Вътрешната комисия Атанас Мерджанов каза, че при изслушването на ген. Танов е станало ясно, че върху него се е оказвал системен натиск от страна на службите и намекна, че зад него стоят кръгове между премиера и шефа на митниците.

От изслушването стана ясно, че между Ваньо Танов и премиера е имало многократни разговори, свързани с Мишо Бирата, както и други кадрови рокади. От Вътрешната комисия заявиха, че шест месеца от страна на МВР няма и отговор на сигнали на ген. Танов във връзка с разработка срещу неговия син, изготвянето на психопортрет и подготовка за подхвърляне на контрабандни цигари в дома му.

В днешното изслушване стана ясно, че според ген. Танов натискът върху него се иска и за смяната на неговите заместници Николов и Странджев. По време на изслушването шефът на митниците е отклонил питането, редно ли е митничар да бъде назначаван за това, че играе добре футбол с премиера.

Депутатите от левицата в комисията обаче заявиха, че Танов е казал на заседанието, че всички изнесени разговори, освен този с Менда Стоянова, били "идентични". Това потвърди и Йордан Бакалов от "Синята коалиция", цитиран от БТА.

Всички разговори, за които беше заявено, че са манипулирани, са се състояли, твърди Петър Курумбашев от Коалиция за България. Изводът, който си направихме от разговора, е, че службите са оказвали натиск върху Танов чрез разработки срещу сина му, посочи Кирил Добрев от левицата.

 През следващата седмица Вътрешната комисия ще изслуша и вътрешния министър Цветан Цветанов по казуса с телефонните записи, подслушването и ставащото в Агенция “Митници“. http://dnes.dir.bg

Танов: Борисов ми се е обаждал за уволнени от митниците

Запис на разговор за кадруване в митницата на аерогара София оповестиха от редакцията на вестник „Галерия”

 


Сходни връзки

Танов потвърди автентичността на някои разговори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди