изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:47 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Паника след руските удари в Сирия: ЗАЩО?: Ислямистите бягат в Турция и Йордания    
По света Syria map Карта на СирияТерористите в Сирия масово изоставят позициите си и бягат не само в тила, но и в други страни - Турция и Йордания. Това е заявил началникът на Главното оперативно управление на Генштаба на Русия Андрей Картаполов. Заради масовото дезертьорство, по думите му, бойците попълват оределите си позиции със спешен \\\"внос\\\" на нови сили от Ирак. Оръжие се дава дори на 12-годишни момчета. А в някои от бандите от най-преданите ислямисти се създават заградителни оряди, които трябва да спрат бягащите новобранци, съобщава \\\"Интерфакс\\\".

Припомняме, че руската авиация започна операцията си в Сирия в края на септември. За изминалото денонощие са извършени 53 бойни излитания срещу 72 обекта.

В резултат от руските авиоудари значително са отслабени позициите на терористите от \\\"Ислямска държава\\\". Освен това е нарушена системата за управление и снабдяване на ислямистите. Генщабът на Русия съобщава, че пилотите са нанесли удар по мост през река Ефрат, прекъсвайки възможностите за снабдяване на ИД от Ирак.

Терористични лидери в Афганистан и Пакистан се заклеха във вярност на \\\"Ислямска държава\\\"

Няколко от лидерите на терористичните организации в Афганистан и Пакистан се заклеха във вярност пред \\\"Ислямска държава\\\". Новината бе съобщена днес в руското Министерство на външните работи. По думите на официалния представител на ведомството Мария Захарова, цитирана от РИА Новости, във вярност пред лидера на ИД Абу Бакр ал Багдади са положили клетва главата на ислямското движение \\\"Узбекистан\\\" Усман Гази и бойците от \\\"Хизб ут Тахрира\\\". \\\"Същите процеси вървят и в Пакистан. Има сведения, че над 1500 бойци от движението \\\"Талибан\\\" и радикалните групировки \\\"Лашкаре Тайба\\\" и \\\"Джангви\\\" действат заедно с \\\"Ислямска държава\\\", посочва още Захарова. По този начин терористите от Афганистан и Пакистан ще се опитат да се присъединят към един \\\"по-модерен и разчупен вид екстремизъм\\\".
\\\"Лошото е, че в тази обстановка терористичните групи могат да си устроят \\\"съревнование\\\" по жестокост и насилие\\\", казва още Захарова.
Припомняме, че бойната авиация на руските ВВС от 30 септември 2015 г. нанася удари по позиции на ИД в Сирия. По време на операцията бяха унищожени десетки обекти на терористите и жива сила.

Jerusalem Post: Военни самолети са бомбардирали „столицата“ на „Ислямска държава“

Военни самолети са бомбардирали източния сирийски град Ракка, смятан за „столица“ на „Ислямска държава“, съобщава Jerusalem Post. Ударени са няколко представителства и резиденции на терористичната групировка. Местен жител съобщава, че са нанесени най-малко 17 въздушни удара по центъра на града. Електричеството в Ракка е прекъснато.
http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Есклузивно! Военната мощ на Русия шокира САЩ
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Asharq al Awsat: Вашингтон е „обезпокоен“ от съюза на Ирак с Русия
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Как армията на Асад свива обръча около \\\"Ислямска държава\\\"? (КАРТИ)
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Бурна обществена реакция в подкрепа на руските действия в Сирия (ОБЗОР)
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Джихадистите треперят от евентуален сблъсък с китайски командоси край Алепо
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Нов \\\"точен\\\" удар: Авиацията на коалицията на САЩ разрушила ТЕЦ в Сирия
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Неизвестни самолети нанесли удар по район на сирийската опозиция
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ИНТЕРВЮ ОТ ПЪРВА РЪКА ОТ ГЛАВНИЯ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ НА РУСИЯ /ИНТЕРВЮТО Е НА РУСКИ ЕЗИК/
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: SANA: Руската авиация е ликвидирала терористичния главатар Абу Бакр Аш Шашани в Сирия
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: The Washington Times: В Сирия пристигат поддържащи Башар Асад кубински войници
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Паника след руските удари в Сирия: ЗАЩО?: Ислямистите бягат в Турция и Йордания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди