изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:15 EEST
ЗЕЛЕНАТА ПАРТИЯ ПОДКРЕПЯ АТАНАС АТАНАСОВ ЗА КМЕТ НА ДОБРИЧ    
Политика

На пресконференция кандидатът на Атака представи екологичните акценти в своята програма "Бъдеще за Добрич"

ПП "Зелена партия" подкрепя кандидатурата на Атанас Атанасов за кмет на Добрич, стана ясно вчера. На срещата с журналисти присъстваха г-н Атанасов, кандидатите за общински съветници Ивелин Пейчев, Десислава Димитрова, Дияна Колева, Явор Георгиев, както и областният координатор на Зелената партия Пламен Първанов и председателят на общинската организация Николай Герасимов.



Нека не забравяме, че сме временно на планетата Земя и трябва да я запазим чиста за следващите поколения, каза в самото начало на пресконференцията кандидатът за кмет на ПП Атака Атанас Атанасов. Той представи основните приоритети в сферата на екологията, застъпени в неговата програма "Бъдеще за Добрич". Г-н Атанасов подчерта, че е необходимо да има ясна стратегия за насърчаване на гражданите и бизнеса за използване на възобновяемите енергийни източници. Той говори също за оптимизиране на дейностите на общинското предприятие "Устойчиви дейности", за по-добро поддържане и опазване на зелените площи. Както и за необходимостта от създаване на проект на инсталация за преработка на твърдите битови отпадъци и добив на еленергия  и биогаз, чрез публично-частно партньорство. Кандидатът на Атака за кмет на Добрич смята също, че е необходимо да се повдигне въпросът за чистотата в града и нерегламентираните сметища, като предлага автоматизиран контрол на тази дейност и спазването на графика по почистване чрез следене с GPS системи. Атанас Атанасов отново подчерта, че ПП "Атака" е против проучванията и добива на шистов газ и изтъкна необходимостта от провеждането на референдум веднага след местните избори.

Представителите на ПП "Зелена партия" изразиха своята подкрепа за Атанас Атанасов и изтъкнаха, че техните виждания напълно съвпадат с неговата програма. Пламен  Първанов подчерта, че г-н Атанасов е амбициозен, млад и способен бизнесмен, който се ползва с голям авторитет в Добрич. "На нашия град подхожда той да е кмет" - изтъкна П. Първанов. Сред приоритетите на Зелената партия, които съвпадат с програмата на кандидата на Атака, е и това да се пази и развива общинската собственост, да не се променя статутът на зелените площи и зоните за отдих и спорт, да се осигури пълен достъп на хората с увреждания до всички обществени сгради и градския транспорт, да се определят места за строителните отпадъци, да се реши проблемът с бездомните кучета в съответствие с Европейските директиви. Зелената партия подкрепя и становището по отношение на шистовия газ и необходимостта от референдум.

По време на пресконференцията Пламен Първанов повдигна и въпроса за водоснабдяването на Добрич. От няколко години алармирам, че скоро водоснабдяването на града може да претърпи пълен провал, подчерта той, като добави, че добивът на вода от подземните източници всяка година намалява с 10-12 процента, а често помпите на ВиК засмукват пясък и така се повреждат. Според него, нужно е да има дългосрочна стратегия, за да не се стигне до колапс във водоснабдяването.

"Атанас Атанасов на тези местни избори ще бъде изненадата в град Добрич" - заяви от своя страна другият представител на Зелената партия Николай Герасимов. НДТ

 

Платена публикация

 

 С БОЖИЯТА ПОМОЩ - ЗА ЗДРАВЕ И ПРОСПЕРИТЕТ!

 35 ГОДИНИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ОБЩИНА ШАБЛА

 "...КРЪСТОВ ДЕН - ДЕН НА ИСТИНАТА..."

 

 


Сходни връзки

ЗЕЛЕНАТА ПАРТИЯ ПОДКРЕПЯ АТАНАС АТАНАСОВ ЗА КМЕТ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди