изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:23 EEST
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Добричка Петър Петров: Общината трябва да получи шанс за развитие    
Политика

Най-голямата община в България  с  площ  1 300 000 декара, от които обработваеми над милион декара, трябва да получи своя шанс за развитие. Жителите в 68 села имат право на по-добри условия на живот. Това са само част от мотивите на Петър Петров да се включи в изборите за кметския пост като кандидат на ГЕРБ.



Завършил Висшия инженерно-строителен институт през 1978 г. със специалност „Геодезия, фотограметрия и картография”, Петров се завръща в Добрич и впродължение на 33 години в Добричка община. През  1979 г. участва в изграждането на селищната система. През този период общините и кметствата се обособяват като териториални единици.  От 1984 г. до 1990 г. Петър Петров е зам.-председател на Изпълкома на Районен народен съвет, а от 1990 г.- директор на дирекция ”ТСУ”. До 2007 г. е началник отдел „Архитектура и благоустройство” в Община Добричка. Издигането на кандидатурата му от ГЕРБ за кмет на Община Добричка през 2007 г. прекъсва кариерата му като общински служител. Петър Петров създава семейна фирма, чиито приоритети са проектантските и строителните дейности.

След 33 години сега мога да твърдя, че съм направил най-добрия избор за професионалната си реализация. Професията ми осигурява свобода, независимост, а и нещо много важно за мен - в голямата си част работните ми ангажименти са сред природата, споделя Петров.

Още един мандат на Петко Петков след 20 години управление няма да донесе нищо добро на жителите на общината.  Подчинените му служители работят в стрес и напрежение. Уволняват се всички, които отстояват позиции или противоречат. Дефицитът на управленски идеи е явен. За пет мандата Петков успя да приватиза Общината, убеден е Петър Петров. Преди десетина година станаха известни скандалните заменки с общинска земя. Общинските служители масово са впрегнати в сценарии, които десетилетия осигуряват благоденствието на Петко Петков и позицията му на кметския пост.

На 20-годишния модел на управление в Добричка община трябва да се сложи край. Убеден съм, че това се споделя не само от живеещите в общината, а и от много служители в администрацията, заявява Петров.

Приоритети в програмата на Петър Петров:

-          Оптимизиране на училищната мрежа.

-          В резултат на досегашното управление нивото на образование в общината е ниско, децата учат в слети паралелки. Почти никой от осмокласниците, завършили селските училища, не продължава образованието си.

-          Инфраструктурата Пътищата и улиците в общината са окаяно състояние. Ще се търси финансиране от европейски програми.

-          Водоснабдяването

-          Ще се търсят варианти за намаляване на такса смет, която е сред най-високите в страната 4,4 промила.

-          Да се даде шанс на кадърните и отговорни специалисти. Да се даде шанс на децата в Добричка община. Никой не бива да си позволява  да жертва бъдещето им заради лични интереси, заявява Петър Петров.

   Платена публикация

ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА: ЖИТЕЛИТЕ НА ДОБРИЧ ЩЕ КАЗВАТ КАКВО ДА ФИНАНСИРА ОБЩИНАТА

ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА: ИНВЕСТИТОРИТЕ МОГАТ ДА НИ СЕ ДОВЕРЯТ, ДОБРИЧ Е ОБЩИНА БЕЗ ДЪЛГОВЕ

 Образованието и здравето на учениците дискутира Детелина Николова със съгражданите си

 

 Балик ще има нови водопроводи и улици

 ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ОБЩИНАТА СЕ ПРЕВЪРНА В НАЙ-ГОЛЕМИЯ ИНВЕСТИТОР И РАБОТОДАТЕЛ В ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Добричка Петър Петров: Общината трябва да получи шанс за развитие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди