изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:13 EEST
ТЕРОРЪТ В ПАРИЖ: Идентифицирани са трима от атентаторите в Париж (ОБЗОР)    
Европейски съюз Париж. Трима от атентаторите, които извършиха кървави атаки на шест места във френската столица Париж, са идентифицирани. По отпечатъците от пръстите е установена самоличността на един от терористите, участвали в атаката срещу концертната зала „Батаклан“. По предварителни данни става въпрос за гражданин на Франция. Идентифицираният е роден в парижкото предградие Куркурон. Мъжът е бил известен на френското разузнаване, но засега не се съобщава нищо за миналото му и защо е попаднал в полезрението на службите.

По намерени документи френските органи на реда са установили самоличността на още двама от атентаторите. На мястото на експлозията в стадион „Стад дьо Франс“ са открити паспорти, принадлежащи на гражданин на Египет и на сириец. Атентаторите са се самовзривили с помощта на заредени с експлозиви пояси, което затруднява тяхното разпознаване.
Според очевидци сред нападателите в парижката концертна зала „Батаклан“ е имало поне една жена. Освен това полицейски източници съобщиха, че според очевидци част от нападателите са пристигнали с кола с белгийски регистрационен номер, което предполага външно участие.
Военен експерт пък коментира, че начинът на действие на осемте нападатели е „добре познат на френските войници в Сахел и наподобява взимането на заложници в Близкия изток и в театъра в Москва през 2002 година“.
128 души загинаха, а 300 души са били ранени при атаките в Париж. 80 от ранените са в критично състояние, а 177 са в „средно“ тежко състояние. В събота от болницата са били изписани 53 души. В същото време 43 „свидетели или близки на загинали“ имат нужда от медицинска помощ.
Болниците посочиха, че разполагат с необходимия ресурс за лечението на ранените.
http://www.focus-news.net

ДА СЕ ЧЕТЕ, ДА СЕ ЗНАЕ, ДА СЕ ПОМНИ:

ВСИЧКО ЗА ТЕРОСТИЧНИТЕ АКТОВЕ В ПАРИЖ В ЧЕРНИЯ ПЕТЪК - 13-И НОЕМВРИ 2015 Г.


 


Сходни връзки

ТЕРОРЪТ В ПАРИЖ: Идентифицирани са трима от атентаторите в Париж (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди