изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-28 @ 04:03 EEST
ПЪЛЕН УПАДЪК НА „ПОДКРЕПА“, ПОНЕ НА ЛИДЕРА ДИМИТЪР МАНОЛОВ    
КоментариАко бях член на синдиката „Подкрепа“, още днес щях да си подам оставката!
Такъв е животът!
Поне моят живот!




Може ли лидер на синдикат да се обърне към майките на деца с увреждания и да каже: 
"Нека да се разберем в тая държава има ли Конституция, или няма и кой пише законите. Закони се пишат в Народното събрание, закони се пишат в правителството. Нито съм правителство, нито съм Народно събрание и не ми подвиквайте като овчар. И престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците. Засрамете се малко, засрамете се малко. Да, засрамете се, сериозно го говоря това, абсолютно сериозно. Защото това, което вършите с вашите деца, е безчовечно".
Господи, за какво ме наказваш да нося срама на лидера на „Подкрепа“ Димитър Манолов, че съм българин! Господи, не наказвай народа ми заради това, че сам си е избрал и този „човек“ за лидер, при това на синдикат!
Майките, които носят тежката, непосилната съдба на децата си с увреждания, най-точно, най-кратко и най-ясно казаха:
- Да се маха и той!
Такъв е животът!
Брат ми Ташко, лека му пръст, след една лекарска грешка, след една обикновена инжекция, живя и си замина от този свят с един напълно увреден крак. Не обичаше живковистите. И имаше защо! На главата му се стовари още по-тежка съдба. Първородното му момиче, след лекарска грешка при раждане на 7 април – Деня на здравния работник, и до днес е с увреждане, и до днес – вече 50 години, се нуждае от придружител.
Жестокост! Жестокост! И пак жестокост!
Такъв е животът!
Манолов, Манолов… Човече, дето трябва да защитаващ онеправданите… Как ги изрече тези думи, човече?
Да ти кажа. Изрекъл си ги, защото са били дълбоко в буздушието и безсърдечието ти! И на тези около теб, които живеят добре, в охолство. Които тънете в бюрокрация и живеете на гърба на изхвърлените от центрофугата на т. нар. демокрация злощастни хора. От децата с увреждания, през камарата от недостойно платени роби на съвремието ни, до майките с увреждания, които не могат да си платят тока, водата, лекарствата, наемите, храната дори на децата си!
Такъв е животът!
Поне животът на хиляди майки и бащи на деца с увреждания в България! Това не е животът на увредени лидери по конгреси, заседания, съвещания, командировки, протести дори… Това е животът на хора, които се лишават от живота си в името на живота на нещастните си деца!!!
Манолов… Манолов… Забравил си всичко от първите дни на „Подкрепа“.
В Добрич „Подкрепа“ тръгна с Димитричка Балева. Не бях поддръжник на „Подкрепа“, колкото и да ме убеждаваха по това време колеги да прехвърля окръжното дружество на журналистите /бях негов председател/ към „Подкрепа“. Но пък бях помолен от Балева и нейни съмишленици да напиша /заедно с тях, разбира се/ първия устав на „Подкрепа“ в Добрич. На ръка и на един обикновен лист от тетрадка. Тогава, господине Манолов, първите хора в „Подкрепа“ искаха и се бореха за справедливост, бореха се да съборят БКП като партия-държава, воюваха за демокрация, рискуваха работа, здраве и живот за едно по-добро бъдеще на децата и родителите си, а и за себе си. Такива бяха първите лидери на „Подкрепа“ в Добрич и бързо печелеха привърженици.
Говоря и пиша от първо лице!
Такъв е животът!
Не съм член на „Подкрепа“. Нито на КНСБ. Имам си мнение и за едните, и за другите. Тяхна си работа. Но нещо не в ред. Нещо много не е в ред! Нередно е национален лидер на синдикат да се нахвърля срещу майките на деца с увреждания и да ги обвинява в политическа спекула. Нередно е родителите на деца с увреждания всекидневно да напускат България и да не искат дори да се върнат на тази територия, която все още, поне по документи, се води държава, нарича се Република България!
Божията съдба не подбира коя майка ще роди увредено дете! Не подбира и кой, кога, как ще получи увреждане. Но нито една религия, нито една нормална партия не изповядва децата с увреждане да бъдат изоставяни, нито пък умъртвявани с бюрокрация!
Такъв е животът!
Аз поне през живота си, който е пред мен, никога не бих застанал зад лидери като Димитър Манолов! Не искам да бъда в подкрепа на хора с увредено чувство на човечност!
Такъв е животът!


Димитър ДУКОВ

  1. БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ… ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ…
  2. …И ДОНОРЪТ УМИРА…
  3. БАЙ ГАНЮ ПРАВИ… УЧЕБНИЦИ
  4. С ДВАТА КРАКА В… КИСЕЛОТО МЛЯКО
  5. ПРИНУДИТЕЛНО ЗАСЕЛЕНИ…
  6. ГОЛЯМАТА ТРЕВОГА НА СТОЛИЧНИТЕ МЕДИИ…
  7. ОТ КАЛОЯН И СИМЕОН СТИГНАХМЕ ДО ОРГАЗЪМ, А ЗАЩО НЕ И… КЛИТОР
  8. НЕ ВИ ЛИ БОЛИ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ИЗЧЕЗВАМЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ БЪЛГАРИЯ?...
  9. АЛО, ТЕЛЕВИЗИОНЕРКИ, ПО-КРОТКО КУДКУДЯКАЙТЕ…
  10. ИМА ЛИ КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ, ИЛИ НЕ?...
  11. ПОДЛОГИ СРЕЩУ… ТОТАЛИТАРИЗМА
  12.  ПАУНИ В ПОЛИТИКАТА. КЪДЕ СМЕ НИЕ?
  13. ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ПРЕЗ 2018-А ГОДИНА!
  14. ТЪПАНИТЕ НА ВЛАСТТА ГЪРМЯТ: ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТ ВЕЧЕ Е 321 ЛЕВА
  15. НОВ ГЕНОЦИД!?...
  16. ЩЕ НИ ЗАБРАНЯТ ЛИ И ДА СЕ РАДВАМЕ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ?...
  17. 1 НОЕМВРИ - ДЕН НА БУДИТЕЛИТЕ: БУДИТЕЛИТЕ – В БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ, „ЗАСПАЛИТЕ“ ТРУПАТ ДЕБЕЛИ ПАЧКИ…
  18. ИДВА ВРЕМЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМ В ДОБРУДЖА
  19. ЧИКИЙКИТЕ ИЗГОНИХА КАМАТА, НЯМАЛ ДНК НА ЧАЯ, КОСТЮМИТЕ И ЛАЧЕНИТЕ ОБУВКИ
  20. БИОЛОГИЧНИЯТ ЧАСОВНИК НА ИСПАНИЯ И ЕВРОСЪЮЗА ЦЪКА ВСЕ ПО-ТРЕВОЖНО
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди