изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-30 @ 23:13 EEST
ПРИНУДИТЕЛНО ЗАСЕЛЕНИ…    
КоментариЧета последната книга на скандалния Христо Стоянов и се усмихвам на теорията на Стефан Цанев, че е бил принудително заселен от режисьорите на Тодор Живков в пловдивския театър.
Факт е, че в България в първите двадесетина години е имало принудителни заселвания. В Добруджа е имало принудително заселени проститутки. Но и изявени противници на властниците, дори участвали в преврат. Факт е, че е имало и принудително заселени в лагери на смъртта. Не за тия хора са тези редове.



Днес е Велика сряда, според православния календар. На този ден е тайната вечеря, последната вечеря на Христос с апостолите. На този ден Юда Искариотски с целувка издава на Синедриона своя учител Исус за тридесет сребърника.
Професията ми е такава, че съм виждал много целувки на български апостоли по време на социализма, които след преврата на 10 ноември 1989 г. се изявиха като мъченици на комунизма. Мнозина от тях бяха принудително заселвани.
Един голям български писател, не е вече между живите и затова ще спестя името му, беше принудително заселен в разкошна вила край Балчик, а по-късно с младата си жена беше дори заточен в апартамент в курорта Албена. Разбира се, за сметка на държавата. Имаше и унизителното задължение до ходи на лов, когато Тодор Живков водеше по резиденциите в Тервел и Шабла или в батовската гора видни държавници от чужбина, сред които и мултимилионера и меценат Арманд Хамър, както и генералния секретар на ЦК на КПСС  Леонид Брежнев.
В компаниите на Първия задължително имаше интелектуалци, апостоли на социализма и комунизма. То не бяха поети, писатели, художници, скулптори, певци – оперни и естрадни, артисти… Светила, които озаряваха пътя на партията… Които хвърляха огъня на Прометей по време на специално организираните срещи по заводи, фабрики, ТКЗС-та и АПК-та…
Мнозина от тях са още живи. Дори борбени срещу мракобесните години на управление на Тодор Живков. Принудително преселвани по резиденции, вилни зони и туристически комплекси! Ужас! Ужас. И пак ужас!
Такъв е животът!
Лека му пръст и на един местен творец, който също бе изявен антикомунист, но взе по време на червената епоха доста пари за бюстовете на Надежда Крупская и Людмила Живкова, а заедно с това и лична похвала по време на откриването на Художествената галерия в Добрич и от сина на Първия – Владимир Живков. Похвалата бе атестат за нови и нови поръчки…
Такъв е животът!
И сега има принудително заселени.
В Народното събрание. В Министерския съвет. В агенции, в областни управи, в кметства, в управителните съвети на фирми, болници, университети… Един ден ще разберем кои са работили в името на държава и народ, но и кои са били принудително заселени.
Просто ще дойде ден, когато Бойко Борисов и ГЕРБ няма да са на власт и принудително заселените няма да имат изгодата да казват, че са били част от управлението. Така ще бъде и със следващите и по-следващите властници и техните катуни…
Плъховете първи напускат потъващ кораб. А всеки кораб – бил той на Колумб, Магелан, на КПСС, на БКП, дори и на Ной, един ден остарява, потъва или го изваждат на суша като историческа реликва…
Такъв е животът!
Много ми се иска да бъда принудително заселен и да си пиша колонките на държавна издръжка в някое посолство в Швейцария, Англия, Италия, САЩ, Русия, Бразилия, Китай, а защо не и в някоя мирна и тиха островна държавица. Но местата от край време са заети, заети са и в близките 50 години… Ако я има дотогава държавата България.
Такъв е животът!
Народът има нужда от принудително заселени държавници и родолюбци. А не от подлоги, в които колкото и парфюм да наливаш, пак ще замиришат и пак ще миришат!
Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ
  1. ГОЛЯМАТА ТРЕВОГА НА СТОЛИЧНИТЕ МЕДИИ…
  2. ОТ КАЛОЯН И СИМЕОН СТИГНАХМЕ ДО ОРГАЗЪМ, А ЗАЩО НЕ И… КЛИТОР
  3. НЕ ВИ ЛИ БОЛИ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ИЗЧЕЗВАМЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ БЪЛГАРИЯ?...
  4. АЛО, ТЕЛЕВИЗИОНЕРКИ, ПО-КРОТКО КУДКУДЯКАЙТЕ…
  5. ИМА ЛИ КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ, ИЛИ НЕ?...
  6. ПОДЛОГИ СРЕЩУ… ТОТАЛИТАРИЗМА
  7.  ПАУНИ В ПОЛИТИКАТА. КЪДЕ СМЕ НИЕ?
  8. ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ПРЕЗ 2018-А ГОДИНА!
  9. ТЪПАНИТЕ НА ВЛАСТТА ГЪРМЯТ: ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТ ВЕЧЕ Е 321 ЛЕВА
  10. НОВ ГЕНОЦИД!?...
  11. ЩЕ НИ ЗАБРАНЯТ ЛИ И ДА СЕ РАДВАМЕ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ?...
  12. 1 НОЕМВРИ - ДЕН НА БУДИТЕЛИТЕ: БУДИТЕЛИТЕ – В БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ, „ЗАСПАЛИТЕ“ ТРУПАТ ДЕБЕЛИ ПАЧКИ…
  13. ИДВА ВРЕМЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМ В ДОБРУДЖА
  14. ЧИКИЙКИТЕ ИЗГОНИХА КАМАТА, НЯМАЛ ДНК НА ЧАЯ, КОСТЮМИТЕ И ЛАЧЕНИТЕ ОБУВКИ
  15. БИОЛОГИЧНИЯТ ЧАСОВНИК НА ИСПАНИЯ И ЕВРОСЪЮЗА ЦЪКА ВСЕ ПО-ТРЕВОЖНО
  16. КАКВО ОБЩО ИМАТ ЯЙЦАТА НА СВАКО ГАНЮ И MADE IN BULGARIA?...
  17. 24 ГОДИНИ С ПО-ДОБРИЯ ВЕСТНИК “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА“
  18. НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА… АЛА БАЛА
  19. СТО ДНИ ОТ СВАТБАТА „БОРИСОВ 3“
  20. ПРЕМИЕРЪТ НАПРАВИ ВЕЛИКО ОТКРИТИЕ: ОТ РАЗБОЙНИЧЕСКАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ БЪЛГАРИЯ ГУБЕЛА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди